سلول بنیادی، مادرِ تمام سلولهاست، یعنی ابتدایی ترین سلول های بدن هستند که میتوانند به انواع سلولها از جمله سلولهای خونی ، قلبی ، عصبی و ... تبدیل شوند.
همچنین مسئول ترمیم بافتهای آسیب دیده هستند، پس در  هنگام بیماری می توان درون بافتهای آسیب دیده پیوند زد
که در نتیجه در بازسازی و ترمیم آن نقش مهمی ایفا می کنند.

 
 
خون بندناف خونی است که پس از تولد در بند ناف و جفت باقیمانده و دور ریخته می‌شود. این خون غنی از سلول‌های بنیادی است. سلول‌های بنیادی خون بند ناف همانند سلول‌های بنیادی خون ساز مغز استخوان به سلول‌های زیر تقسیم می‌شوند:
  •   سلول‌های قرمز، که اکسیژن را به تمام بدن حمل می‌کنند.
  •   سلول‌های سفید، که در سیستم ایمنی فعالانه شرکت دارند.
  •    پلاکت‌ها که به انعقاد خون کمک می کنند.
  •  همچنین قادر به ساخت انواع سلول‌های دیگر و ترمیم و نگهداری سلول‌ها در هنگام جراحت هستند.
 
 
آیا می دانید چرا و چگونه باید سلولهای بنیادی خون بندناف را ذخیره کرد؟
  امروزه دانشمندان دریافته اند که خون موجود در بند ناف دارای تعداد زیادی سلول بنیادی است که می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها به کار رود.  
 لذا درهنگام زایمان
 ، این خون با ارزش توسط کارشناسان مجرب جمع آوری و جهت ذخیره سازی به بانک خون بندناف منتقل می شود تا مطابق با استانداردهای بین المللی ذخیره گردد و درزمان بیماری آن کودک و یا سایر اعضاء خانواده اش، برای پیوند و درمان بیماریها مورد استفاده قرارگیرد.
لازم به ذکر است در آمریکا و کشورهای اروپایی تعداد زیادی بانک خون بندناف وجود دارد که با ظرفیت بسیار بالایی درحال ذخیره سازی سلولهای بنیادی نوزادان می باشند.
در ایران نیز از سال 1384 به همت محققین و متخصصان پژوهشگاه رویان اولین و تنها بانک خون بندناف تاسیس و تاکنون تعداد بسیار زیادی سلول بنیادی از نوزادان و خانواده های علاقمند را ذخیره کرده است.